söndag 2 augusti 2009

Jösses, vilken fisk!

Nu kommer receptet på den ljuvligt goda gösen som jag berättade om i förra inlägget. Den var fantastiskt god!






Gös med bacon och parmesankräm

4 p

4 gösfiléer (alt 2 stora)
1 paket bacon
salt, peppar
citron
smör

1 schalottenlök
2 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
100 g parmesan
salt, svartpeppar

Skär baconet i mindre bitar och knaperstek. Stek sedan gösen i stekpanna. Om du har många filéer, är det bättre att bara ge gösen lite stekyta i stekpanna och sedan lägga i ugnsfast form och låta gösen bli klar i ugnen. Salta och peppra gösen. Pressa över rikligt med citron och snåla inte på smöret i stekpannan.

Finhacka schalottenlöken och koka den med det vita vinet. Vinet ska reducera ner till några matskedars återstående mängd. Tillsätt då crème fraichen och finriven parmesanost. Ge ett hastigt uppkok och smaka av med salt och svartpeppar. Servera gösen med bacon strösslat över, en rejäl klick parmesankräm, potatis och sockerärter. Ljuvligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar