lördag 12 december 2009

Krämig paprikasås

Sambon blev kidnappad för sin svensexa igår kväll och är borta även idag. Jag tänker på honom och hoppas att hans vänner är snälla mot honom.
Jag har också tänkt intensivt på vad jag skulle laga till mig själv en lördagkväll i mitten av december. Det blev till slut marinerad kyckling, barbequepotatis från Coop (himla god, faktiskt), krämig paprikasås och sallad. Jag har inte gjort den såsen på nästan två år och jag kan inte begripa varför. Den är fantastiskt god och lättlagad. Idag stod den för den milda touchen till en ganska het rätt. Men den har ändå så mycket smak att den piggar upp en lättkryddad fläskfilé eller torskrygg.
Testa själva!

Paprikasås

4 portioner

2 dl grädde (valfri fetthalt, men givetvis godast med riktig grädde)
2 paprikor (godast med röda, men gula eller oranga går också jättebra)
1 stor eller 2 små schalottenlökar
salt, cayennepeppar

Strimla paprikorna tunt. Hacka löken. Lägg paprikorna och löken i en tjockbottnad kastrull och häll på grädden. Koka upp och låt koka på svag värme tills paprikorna känns mjuka. Mixa såsen slät med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt och lite cayennepeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar