torsdag 12 augusti 2010

Ambulerande matmarknad

Jag gillar som regel inte när Göteborg i slutet av sommaren har kulturvecka. Det blir för mycket folk, för trångt på spårvagnar och gator och helt hopplöst att få en plats i solen på något härlig uteservering. Dock gillar jag verkligen att under årets upplaga, finns en ambulerande matamrknad på plats på Gustav Adolfs torg. En lycklig kollega tipsade om den och idag har jag spenderat en mindre förmögenhet bland de glada försäljarna. Marknaden bjuder på oliver, lufttorkad skinka, tomater stora som handbollar, vitlöksflätor, franska ostar, engelska ostar, italienska ostar, ja ost helt enkelt. Italiensk choklad, engelsk toffee, holländska pannkakor och marmelader i mängder. Dessutom finns det vackert engelskt porslin för en spottstyver och hortensior i mängder. Försäljarna tar bara kontanter, vilket kan ses som positivt då man redan innan kan bestämma en övre gräns. Själv fyndade jag 3 engelska cheddrar för 100 kr, den ena så stark att det fortfarande svider lite i munnen. Det blev också 3 blandade franska ostar, en burk citronoliver och en alldeles fantastisk passionsfruktscurd som fick mina smaklökar att göra små volter. En liten salami med medelhavsörter hittade också ner i shoppingkassen. Den stora tekoppen med plommon lät jag bli och nu sitter jag hemma och svär.

Imorgon bjuder jag tjejkompisarna på ostbricka, givetvis, och ett gott rödvin. Småplock med oliver, salami och baconlindade dadlar också. Och jag tror att det blir en vaniljpannacotta med passionsfruktscurd till efterrätt. Den ska jag gå och koka ihop nu.

Alla ni som har vägarna förbi Göteborg, missa inte chansen att köpa en riktig apfelstrudel eller se proffsen slänga ihop en paella. Marknaden finns på plats fram till den 15:e augusti. Läs mer här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar