måndag 4 juli 2011

På västfronten intet nytt

I alla fall inte i köket. Efter att ha fått en sommarförkylning i början av förra veckan, försvann all lust och ork till matlagning. Vi åkte hem till mina föräldrar i Värmland i slutet av veckan och där bakade jag en jordgubbstårta som smakade riktigt gott, men som inte förtjänar en bild på bloggen. Moussefyllningen började smälta i värmen och tårtan fick stagas upp med metallformar för att stelna i kylen. När tårtan sedan skulle dekoreras antog även den spritsade grädden en mer rinnande form. Våningstårtan blev därför något lik lutande tornet i Pisa och dekorationerna ojämna. Antiklimax nr 1.

Antiklimax nr 2 kommer på lördagnatten. Maken vaknar och är rejält magsjuk. Efter några timmars vila, tar vi oss åter till Göteborg och strax därefter blir jag magsjuk. Så nu äter vi skonkost med rostat bröd, nyponsoppa och te och hoppas på bättre tider. Att bli magsjuk i sommarvärmen är en näradödenupplevelse...

Så tills vidare blir det ingen matlagning gjord. Däremot tackar jag gudarna för Masterchefprogrammen och övriga trevliga matlagningsprogram på tv:n som kan ge lite inspiration inför min återkomst till köket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar