torsdag 20 maj 2010

Äntligen

Efter en månads tekniskt krångel, har bloggen äntligen fått nytt liv. Som ni ser har den flyttat från Feeldelaren till Blogspot och nu hoppas jag att det ska fungera riktigt bra.
Under månaden som gått, har vi införskaffat en ny kamera med ett objektiv som fungerar riktigt bra för matfoton. Förhoppningsvis får ni se några alster inom en snar framtid.

Under helgen som gick var vi i Värmland hos mina föräldrar och min mor bjöd på en alldeles fantastisk kräftsoppa. Det vore synd om världen om jag inte delade med mig av receptet och jag tror inte kära mor har något emot det heller.

Kräftsoppa

4 portioner

4 stora morötter
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd fiskfond
2 msk vetemjöl plus lite vatten
2 dl crème fraiche
400 g kräftost
1 knippe dill
1 burk kräftstjärtar
salt, svartpeppar

Skala och riv morötterna. Fräs dem i lite matfett. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Tillsätt mjölet utrört med lite vatten. Koka sedan upp morötterna i vätskan.
Tillsätt sedan crème fraichen och kräftosten och låt det smälta. Rör om. Tillsätt finhackad dill, kräftstjärtarna (avrunna). Smaka av med salt och peppar. Låt ej skaldjuren koka, bara bli varma. Ett alternativ är att lägga kräftstjärtarna i botten på sopptallriken. Servera med ett gott bröd och en stark ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar