fredag 21 maj 2010

Caesarsallad

Caesarsallad är en utmärkt sallad när det är varmt ute. Och varmt är det minst sagt här i Göteborg. Tro inte att jag klagar, det gör jag inte. Vår caesarsallad innehåller alltid samma saker; grillad kyckling, sallad (helst romansallad och någon mer sort), bacon, krutonger, parmesan och dressing. Inget otyg med rödlök, tomater eller lax. Det är gott i sallad, men då är det ingen caesarsallad. Trots att jag stolt titulerar mig matnörd, har jag däremot aldrig gjort dressingen själv. Och dressingen har varit just den svaga länken i vår sallad. Felix variant är i ärlighetens namn inte särskilt festlig. Men vi har nu hittat den godaste sorten. Dressingen som inte ens får mig att överväga att slå ihop en dressing själv. Märket är Briannas och den innehåller asiagoost. Lagom pepprig, lagom krämig och med en fin ostsmak. Leta efter den i välsorterade livsmedelsbutiker.



Caesarsallad

4 portioner

2 salladshuvud, varav minst ett romansallad
1 grillad kyckling
1 paket bacon
näve grovriven parmesan
2 nävar naturella krutonger
Briannas Caesar dressing with Asiago cheese, mängd efter tycke

Rensa kycklingen och skär i mindre bitar. Stek baconet knaperstekt och lägg bitarna på hushållspapper för att låta fettet rinna av.
Skölj salladen och låt den rinna av. Skär eller ryck i mindre bitar.
Blanda sallad, kyckling, bacon, parmesanost, krutonger och dressing i en stor skål. Servera omedelbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar