söndag 13 juni 2010

Incontro

Incontro är en populär, trendig restaurang med italiensk inriktning och pianobar. Belägen vid Korsvägen i anslutning till Svenska mässan, vilket får betraktas som ett fantastiskt läge. Hit begav vi oss en kväll för några veckor sedan i ett stort sällskap på närmare 40 personer. Maten var givetvis förbeställd och landade inom rimlig tid på borden. Stekt pärlhönsbröst med mandelpotatispuré smaksatt med vitlök, spetskål, murklor och amaronesirap. Väldigt, väldigt gott. Pärlhönsbröstet var saftigt och mört och med god smak, potatispurén mild och utan excesser av smör och amaronesirapen ljuvlig. Spetskålen var fint krispig men murklorna lite bleka i smaken. Ett toskanskt rödvin i glaset ackompanjerade maten väl. 7 av 10 möjliga kaksmulor. Goda, milda smaker men var var det lilla extra?

Efterrätten var klassikern tiramisu med hasselnötsglass, chokladfudge och havssalt. Vi fick dock beskedet att med tanke på att vårt sällskap var så stort, skulle hasselnötsglassen utebli. Först blev jag lite besviken, men efter att ha smakat på desserten försvann min besvikelse. Detta var en högklassig tiramisu. Lagom fast. God kaffesmak utan att ha savoardikexen obehagligt blöta av vätska och inte så kraftig gräddsmak. Tillsammans med de små bitarna av fudge strösslade över tallriken och det fina havssaltet, blev det en mycket bra kombination av smaker och textur. Lägg till ett glas Moscato d'Asti och detta var en mycket lyckad avslutning på måltiden. 8 av 10 kaksmulor, avdrag för att utlovad glass uteblev.

Servicen var dock inte lika bra som maten. Det var som mest 2 servitriser vid våra 3 stora bord och när det var dags för alla att separat betala sina vinpaket, blev bristen på personal väldigt tydlig. Rimligen borde man förstå att det behövs fler i servisen till ett så stort sällskap och jag anser att även servicen efter maten har stor betydelse för helhetsintrycket. Synd att det allra sista på kvällen ska sänka betyget. Det blev också en viss väntan för de i sällskapet som önskade vegetariska rätter, vilket kändes lite orutinerat för en så etablerad restaurang. Betyg 5 av 10 kaksmulor.

Totalt betyg: 18 av 30 kaksmulor. Mediokert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar