onsdag 28 juli 2010

Tryffelolja

Igår gick jag en omväg på vägen hem från jobbet och gick via den välsorterade Hemköpsbutiken vid Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Jag blir alltid frestad att köpa saker jag inte behöver i den butiken. Denna gång landade en liten flaska vit tryffelolja från Zeta i kundkorgen. Det står på flaskan, liksom har påpekats i "Den hemlige kocken" att äkta tryffel inte löser några aromer i olja, utan smaken kommer från tillsatt arom. Nåväl, jag visste ju om detta fakta, så jag känner mig inte lurad. Nu ska jag bara finna rätter att piffa upp med några droppar av detta dyrbara elixir. Imorgon kommer våra middagsgäster att få ringla lite över sin pasta med fläskfilé och skogschampinjoner i parmesansås. Jag tror inte den passar till kvällens minestronesoppa.
Så vad säger ni? Har ni några bra förslag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar