fredag 15 juli 2011

Curryaioli

Att grilla är starkt förknippat med sommar för mig. Och grillat är också lite fest. När jag var liten grillade vi bara på helgerna och efter 10 år i lägenhet och studentrum, är det en ännu lyxigare känsla över att gå ut på altanen och tända grillen. Vi hade många diskussioner kring vilken typ av grill vi skulle ha. Kolgrill ger ju den rätta smaken, men en gasolgrill skulle göra det så mycket enklare att grilla och därmed skulle vi grilla oftare. Vi införskaffade en gasolgrill med tre brännare och efter 2,5 månads innehav har vi gjort slut på en gasoltub. Ja, vi grillar en del! Det svåra med grillningen är att variera tillbehören. Men dagens recept ger en sås som är så god att man kan utan problem servera den flera dagar i rad. Och det blir en stor sats, så den räcker till flera middagar. Servera till helgrillad fläskfilé eller saftig fläskkarré eller till grillad kyckling. Gör en god kycklingsandwich och bred på generöst av såsen. Eller varför inte till ett smörrebröd med rostbiff och rostad lök?


Curryaioli

4 dl majonnäs
4 dl lätt crème fraiche
4 pressade vitlöksklyftor
4 tsk curry
4 msk sweet chilisås
2 tsk gurkmeja
2 tsk salt
2 tsk riven färsk ingefära

Blanda samman samtliga ingredienser. Låt stå kallt i 30 minuter för servering så att smakerna hinner utvecklas.

Receptet kommer från tidningen Matmagasinet nr 5 maj 2011.


2 kommentarer:

  1. Jeg lager curryaioli på en litt annen måte, men skal prøve denne. Høres god ut.

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du tycker att receptet verkar intressant. Du får gärna berätta hur du gör din curryaioli.

    Hälsningar

    Sara

    SvaraRadera