söndag 28 juli 2013

Krämig potatissallad till grillad eller rökt fisk

Ett väl rekommenderat tips är att koka mer potatis än man tänkt sig till middag. För det är alltid bra att ha färdigkokta potatisar i kylen. Skiva och lägg på knäckemackan med kaviar och gräslök och en bit sill. Grovhacka och stek till en god och snabb pytt. Blanda i köttbullssmeten för en glutenfri variant. Baka en Kronans kaka. Eller gör en riktigt god kall potatissallad att servera till sommarens grillade kött- och fiskrätter. Dagens recept är tänkt till just fisk, grillad eller rökt. Personligen gillar jag den bäst till varmrökt makrill eller lax och då blir det en väldigt snabb och lättlagad rätt som smakar mycket och som fungerar som en god bjudlunch eller en lat semestermiddag. 






Krämig potatissallad till grillad eller rökt fisk

4 portioner

8-10 skalade och kokta potatisar
1 näve sockerärter
1liten rödlök
1 knippe rädisor
2-3 msk majonnäs
1,5 dl gräddfil eller crème fraiche
2 msk röd stenbitsrom
3 msk finhackad gräslök
salt, grovmalen svartpeppar
ev 2 tsk finhackad dill och gräslök

Börja att blanda majonnäs, gräddfil och rom i en stor skål som ska kunna rymma hela salladen. Tillsätt gräslöken och smaka av med salt och peppar. Skär den kokta potatisen i mindre bitar och blanda ner i skålen. Strimla sockerärterna och skiva rädisorna tunt. Finhacka rödlöken. Blanda ner grönsakerna i salladen och rör om noggrant. Dekorera eventuellt med finhackad dill och gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar