tisdag 30 juli 2013

Bönsallad med spenat och tomat

Vi tycker att det är väldigt gott att grilla spännande, kryddstarka korvar på sommaren, men jag ogillar egentligen att äta dem i bröd. Det blir för stabbigt, för mycket korv och för lite grönt. Så jag gör gärna en god bönsallad till min lammchorizo. Den här varianten med mycket bladspenat, blev en extra bra sallad.


Bönsallad med spenat och tomat

4 portioner

1 burk stora vita bönor
1 burk kikärter
1 ask färsk bladspenat
2 kvisttomater
10 cm gurka
4-5 rädisor
1 näve sockerärter
1 rödlök
0,5 paket fetaost

Dressing:

3-4 msk rapsolja
2-3 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
0,5 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar

Skölj bönorna noga och lägg i en stor skål. Tärna gurkan och tomaterna. Skölj sockerärterna och lägg dem hela i salladen. Skär rädisorna i tunna skivor. Finhacka rödlöken och smula fetaosten. Blanda allt i den stora skålen. Tillsätt väl sköljd bladspenat sist.

Blanda ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Servera till grillad kryddstark korv eller till grillad kyckling eller fläskkött.

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig och äter hellre en grön sallad till korven. Eller åtminstone toppar jag korven med en fräsch salsa med färska tomater eller något annat gott :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Salsa på korven har jag aldrig testat. Det måste jag göra! Tänker het och syrlig med mycket koriander. Mums!

   Radera
 2. Mmmm det låter jättegott! Den tar jag till min buffé på lördag!

  SvaraRadera
 3. Det tycker jag att du ska göra! Lägg gärna till färska bondbönor, de är riktigt goda nu.

  SvaraRadera