torsdag 1 augusti 2013

Ingefärsmojito

Mitt i högsommarvärmen kan det vara gott med en svalkande drink. Nu när jag inte får dricka alkohol, har jag fått experimentera med fruktjuicer av olika slag för att göra goda drinkar. Och även om jag fått fram ett och annat guldkorn, är det ändå denna som är den godaste drinken i sommar. En tvist på en klassisk mojito med en tydlig men inte för skarp ingefärssmak. Den är lätt att göra till en alkoholhaltig drink, men i ärlighetens namn är den nog faktiskt godare i alkoholfri variant. 


Ingefärsmojito

1 drink

2-3 tunna skivor färsk ingefära, skurna i tunna stavar
0,5 lime, skuren i kvartar
1 tsk råsocker
5 myntablad
ginger ale
is

(4 cl ljus rom)

Moddla ingefära, mynta, lime och socker i ett tjockbottnat glas eller i en shaker. Häll över i ett tumblerglas. Tillsätt rikligt med is, gärna krossad. Toppa med iskall ginger ale.
Om du vill ha rom i din drink, tillsätt den från början så att smakerna från de moddlade ingredienserna löser sig i spriten.

Toppa med en myntakvist och en limeskiva.

2 kommentarer:

 1. Ginger ale är gott! Bokmärker receptet! Jag har ett par få inlägg om alkoholfria alternativ, trodde kanske det skulle bli fler efter tre graviditeter, men men; http://www.ragazze.se/tag/alkoholfritt/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elin för gratulationen i tidigare inläggs kommentarfält! Det känns väldigt spännande!
   Och tack för tipset på alkoholfria alternativ. Det känns viktigt att kunna få dricka gott även under graviditeten och de alkoholfria vinerna är ju både få och inte lika bra som the real deal. Så jag siktar på goda drinkar och har även snöat in på must. Alla tips är välkomna!

   Radera