tisdag 6 augusti 2013

Fylld pasta med bacon- och ärtsås

Så var det dags att blogga om en snabblagad och enkel vardagsrätt med mycket smak. Jag gillar verkligen att kombinera söta gröna ärter med salt bacon och gjorde så även i denna pasta. Vi körde en snabb fuskvariant och köpte färsk mezzalunepasta fylld med ricotta och spenat i vår lokala mataffär. Det var ju trots allt en vardagsrätt vi skulle laga. Men den som vill och orkar, ska givetvis göra hemmagjord ravioli. Och sen gör man så här:


Fylld pasta med bacon- och ärtsås

4 portioner

1 förpackning färsk, fylld pasta eller motsvarande mängd hemmagjord
1 paket bacon
1,5 dl gröna ärter
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad färsk basilika
2 dl crème fraiche, valfri fetthalt
1 dl finriven parmesan
salt, peppar

Koka upp pastavatten. Skär baconet i mindre bitar. Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs baconet tillsammans med löken i en stekpanna. När baconet fått önskad färg, tillsätts ärterna. Om de är djupfrysta, låt dem få tina i stekpannan innan crème fraichen tillsätts. Tillsätt sedan crème fraiche, basilika och parmesan. Rör om och låt osten smälta. Såsen får ej koka efter att osten har tillsatts. Smaka av med salt och peppar. Det behövs relativt lite salt med tanke på saltet från baconet och osten.

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av pastavattnet och blanda ner såsen i pastan. Rör om och servera omgående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar