söndag 28 juli 2013

Bloggpausen och bullen i ugnen

Nej, jag har inte gått och tagit livet av bloggen. Jag har bara tagit en lite längre paus, längre än jag kanske hade tänkt från början. Jag har egentligen alltid haft målsättningen att skriva så länge jag tycker att det är roligt och så länge jag har något bra att skriva om. Att bloggen inte ska vara förknippad med tvång och måsten utan bara vara en källa för positiv energi. Och så kom dagen då lusten inte fanns där. Vare sig för att skriva eller för att experimentera i köket. Matglädjen var utbytt mot ett molande illamående och ont i magen och det gick snabbt att konstatera att jag hade en bulle i ugnen. För så är fallet. Maken och jag väntar tillökning och om allt går enligt plan än bullen färdigbakad till i början av december.

När väl det initiala illamåendet hade gått över, följde en förlamande trötthet och när jag väl mådde bra igen, var jag bara sugen på rätter som jag hade ätit förut och givetvis även bloggat om förut. Så för att sammanfatta senaste månadernas kostintag kan vi säga att pad thai, spaghetti bolognese, kycklinggratäng med soltorkade tomater och lime och köttbullar har stått på menyn ett antal gånger. Och det finns en gräns för hur många gånger man kan återblogga ett recept, hur gott det än må vara.

Nu har dock viss experimentslusta kommit åter och mina smaklökar är inte längre vrålkänsliga. Så hoppet finns att jag nu åter börjar blogga igen. Allt efter hur mycket lust och energi som finns. Redan idag kommer det ett nytt, gott recept så var beredda!

3 kommentarer:

 1. Grattis!! Vad himla kul! Då kommer din bebbe sannolikt vid samma tidpunkt som min Mette föddes förra året (9 dec). Jag hade förutom illamående (som om inte det vore nog) också långvariga buksmärtor som var extremt jobbiga. Hoppas dina är bättre nu! kram Annika B

  SvaraRadera
 2. Hej Annika!

  BP är satt till 6 dec, så det är nästan samma som Mette. Ska bli så kul att träffa den lilla sprattelgubben, så det får gärna bli december snart. =)
  Det har varit en del jobbiga delar hittills, men det går ju att stå ut med det mesta. Jag hoppas att alla krämpor är passerade nu. Det där med illamående och buksmärtor känns väldigt bekant...

  Kram

  Sara

  SvaraRadera