måndag 11 maj 2009

Mills majonnäs

Jag tillbringade förra helgen i Trysil. Sambons bror och fästmö bjöd in till en helg i en härlig stuga. Skidåkning för de som kan sånt, varvades med samkväm och fantastiskt god mat och gott vin. Vi blev riktigt bortskämda med maten då två stycken i sällskapet är kockar! Oj oj oj, jag hade kunnat vänja mig vid så god mat, även om jag hade längtat till spisen om min käre sambo hade varit kock.
Svägerskan introducerade en norsk majonnäs som slår all svensk köpmajonnäs med hästlängder. Smakar så gott att det helt plötsligt inte är värt att göra sin egen. Vi åt den bland annat med stora mängder vitlök och lite limesaft i och den aiolin var helt otrolig. Svägerskan, som måhända är lite jävig ang majonnäsen, såg till att jag fick med mig en rimlig årsförbrukning hem till Sverige. Jag vill nu tipsa om denna kletiga röra och uppmana er att köpa en tub eller liten kartong om ni kommer till Norge. Inte dumt, inte dumt alls!

Gillar man nu inte majonnäs så finns det ju goda alternativ till rätter som innehåller majonnäs. Som till exempel potatissallad. Igår åt vi fransk potatissallad och här kommer receptet. Inte det minsta majonnäs i den!

Fransk potatissallad

4 p

10 potatisar, kokta och delade i mindre bitar
1 näve sockerärter, strimlade på längden
1 rödlök
2 tsk kapris
2 cm fetaost
5 msk neutral olja
2-3 msk balsamvinäger
salt, svartpeppar

Skiva rödlöken tunt. Lägg löken och sockerärterna i en skål. Blanda ingredienserna till vinägretten och häll över grönsakerna. Tillsätt kapris. Vänd ner potatisen och vänd om med stora tag så att den goda dressingen fördelas jämnt. Toppa med smulad fetaost och ett par varv med svartpepparkvarnen. Gott till grillat, kyckling och på buffébordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar