onsdag 20 maj 2009

Spaghetti med kryddig baconsås

Jag har de senaste åren blivit alltmer förtjust i pasta, framför allt när det gäller att laga mat hemma. Det går oftast snabbt, blir ofta gott och är utmärkt i matlådan nästa dag.
Idag lagades en spaghettirätt med kryddig baconsås där själva såsen lagades under tiden pastavattnet kokade upp och pastan tillagades. Jag valde att rosta paprikan för att få en rundare smak och det blev riktigt, riktigt bra!


Pastasås med bacon

4 p

200 g bacon
1 röd paprika
2 gula lökar
4-5 stora champinjoner
2 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
paprikapulver
några stänk tabasco

Börja med att sätta ugnen på grilläge. Dela paprikan i fyra delar, lägg i en ugnsfast form och ringla lite neutral olja över. Rosta paprikan på grilläge tills skalet blivit svart och sotigt. Dra sedan av skalet och strimla paprikan i mindre bitar.
Under tiden som paprikan är i ugnen och rostas, skalar man och delar löken i mindre bitar. Jag brukar skära till mindre båtar, då jag tycker att löken behåller sin spänst bättre. Ansa och skiva svampen. Dela baconet i mindre bitar. Stek baconet i en stekpanna på hög värme. När baconet börjat få färg, tillsätter man löken och svampen. Rör sedan ner den rostade paprikan. Häll på grädden. Salta och var generös med svartpepparn. Pudra över lite paprikapulver och stänk över några droppar tabasco. Servera med nykokt spaghetti och grovriven parmesan.

1 kommentar: