måndag 8 mars 2010

Kycklinggryta med chorizo

Vi försöker äta sunt på vardagarna och tillåter oss bara desserter och kaloristinna rätter på helgen. Dagens gryta innehåller förvisso chorizo, vilket ju innehåller lite fett, men i övrigt är rätten nyttig och enkel. Jag åt den med bönsallad och en bit grovt bröd, maken hade även ris till. Mustig smak och en alldeles perfekt vardagsrätt.






Kycklinggryta med chorizo

4 portioner

2-3 kycklingfiléer
3 chorizo
2 stora gula lökar
2 vitlökar
1 liten klyfta rotselleri
2 morötter
1 gul eller röd paprika
1 burk krossade tomater
1 köttbuljongtärning
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 krm spiskummin
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk farinsocker
några stänk chipotletabasco
salt efter smak
matfett till stekning

Hacka lök, vitlök och rotselleri. Slanta morötterna och skiva paprikan. Fräs grönsakerna i lite matfett i en traktörpanna eller gryta. Dela kycklingen i munsbitstora bitar. Slanta chorizon. Lägg ner kycklingen i grönsaksröran och låt den få lite färg. Vänd sedan ner korven och fräs en liten stund. Häll på de krossade tomaterna. Smula ner buljongtärningen. Rör sedan ner kryddorna och låt grytan puttra ca 15 minuter. Smaka av med mer salt och peppar om så behövs.








Bönsallad

4 portioner

1 förpackning kokta svarta bönor
1 burk majs
5 cm purjolök
½ röd paprika

2 msk olja
1 msk vitvinvinäger
salt, svartpeppar

Skölj bönorna ordentligt. Blanda med majsen. Skär purjolöken i tunna slantar. Skiva paprikan. Blanda ner i bönblandningen. Blanda till vinägretten och häll över bönsalladen. Låt stå och dra en stund före servering.

3 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Jag är här och tittar in nästan varje dag :) Därför har du fått en sunshine-award av mig på min blogg :) Keep up the god work!

    http://malins-mat.blogspot.com/2010/03/jag-har-fatt-en-award_10.html

    SvaraRadera