måndag 22 mars 2010

Vino tapas

En dryg vecka sedan förra inlägget och ett restaurangbesök och en matlagningskurs senare. Maken fyllde år förra veckan. Vi var båda förkylda på hans födelsedag och tillbringade kvällen snörvlandes på soffan. Men några dagar senare besökte vi Vino tapas på Övre Husargatan. Det var vårt premiärbesök, men absolut inte vårt sista besök. Vi åt deras 3-rättersmeny med tillhörande vin.
Till förrätt bjöds fyra sorters tapas. Serranoskinka, manchegoost, chilistekta räkor, oliver, kronärtskocka och det bästa av allt, getostknyten med fikon. Himmelriket på en tapastallrik! Alla rätter var vackert upplagda. Räkorna hade perfekt tuggmotstånd, oliverna en härlig sälta och osten var rätt stark. Det enda negativa var serranoskinkan som var något generöst tilltagen i förhållande till övriga delar av rätten och som dessutom var rätt seg. Det vita vinet till var kanske inte heller klockrent, men friskt och gott på egen hand. 6 av 10 kaksmulor.

Till varmrätt valde vi ankbröst med balsamicosås. Ankbröstet var perfekt rosa och underbart mört. Potatispurén hade fått en rejäl påhälsning av smör och balsamicosåsen var söt och god. Till det hela serverades en äppelchutney med rejält sting och ett perfekt stramt rödvin. 9 av 10 kaksmulor.

Efterrätten bestod av smakprov från husets desserter och var en mindre sockerchock. En tallrik med en mindre crema catalana, en vaniljpannacotta med äppelkompott, glass med jordgubbar, en dessert med varma vinbär på vit choklad och en chokladstinn tryffel. Ett klart godkänt dessertvin till vars namn jag inte lade på minnet, tyvärr. Vilken avslutning. De olika desserterna höll hög klass och uppläggningen var riktigt trevlig. 8 av 10 kaksmulor.

Och allt detta till det facila priset av 295 riksdaler för maten, 165 kr för vinet.

Personalen var trevlig, artig om än lite blyg. Atmosfären välkomnande och vi behövde inte vänta på vare sig att få beställa, själva maten eller notan. 7 av 10 kaksmulor.

Betyg: 30 kaksmulor av 40 möjliga. Ett gott betyg! Jag kommer snart att gå dit igen och då blir det getostknyten för hela slanten.

1 kommentar:

  1. Vad härligt med ett restaurangbesök!! Det har jag längtat efter länge nu, men som småbarnsförsälder och egenföretagare så finns det inte mycket tid över... Men snart så, vi måste försöka komma iväg!

    SvaraRadera