måndag 10 mars 2014

Kycklinggratäng med zucchini och paprika

Så nu har sonen och jag äntligen hittat lite rutiner. Som att han sover i egen säng och inte på mig. Det underlättar bloggandet väldigt mycket. Likaså har han upptäckt att det är roligt att sitta i bärsele och vara med i köket. Det underlättar experimenterandet mycket. Så nu har jag faktiskt några rätter att blogga om och jag har längtat efter att få dela med mig av mina godsaker. Först ut är en krämig kycklinggratäng med mycket grönsaker. En perfekt matlåderätt!





Kycklinggratäng med zucchini och paprika

4-6 portioner

3 kycklingfiléer
2 stora paprikor av valfri färg
1 zucchini
1-2 stora gula lökar
3 dl grädde av valfri fetthalt
2 tsk sambal oelek
0,5 hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd koncentrerad kycklingfond
2-3 msk mango chutney
1 tsk curry
salt, peppar

Sätt ugnen på 200°C. Skär paprikorna i stora tärningar, löken i tunna båtar och zucchinin i skivor. Lägg i en ugnsfast form och blanda om. Skär sedan kycklingen i cm-tjocka skivor. Lägg ovanpå grönsakerna. Salta och peppra.

Koka upp grädden i en kastrull eller sauteuse. Blanda i buljongtärning, sambal oelek, chutney och curry. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och ställ in formen i ugnen. Efter ca 15 minuter rör du om så att grönsakerna och kycklingen blandas ordentligt. Låt stå tills kycklingen är genomstekt, detta tar 30-35 minuter.

Servera med ris och en blandad sallad.

2 kommentarer:

  1. Sambal,curry och mango chutney - måste bli hur gott som helst!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är en säker kombination och en av våra favoriter.

    SvaraRadera