lördag 18 juli 2009

Om mig

Jag noterar att jag börjar få fler läsare och några som återvänder regelbundet. Kanske dags att börja göra bloggen lite mer personlig? Här kommer fullkomligt onödiga fakta om en matnörd.

Älskar: min sambo, min familj och vänner, Coldplay, Morden i Midsomer och rieslingviner från Alsace.

Hatar: orättvisa, ouppfostrade människor, kaffepastiller och disk.

Favoritmat: spaghetti bolognese, gulasch, stekt salt sill, surdegsbröd, lagrad ost och JORDGUBBAR.

Favoritdryck: vatten, te, rieslingvin.

Konstigaste jag ätit: rostad gräshoppa. Smaken var okej, men det dröjer sig kvar en konstig bismak och en slags frasighet i munnen som helt enkelt är vidrig.

Lär mig att äta: tomater och oliver.

Värdelöst vetande som inte har med mat att göra:

Jag kommer ursprungligen från Värmland och återfår värmländsk dialekt när jag är där på besök eller om jag blir upprörd. Jag tar också gärna efter andras dialekter, vilket gör att det låter som om jag härmas, men jag kan helt enkelt inte rå för det.

Jag har bott i Göteborg 8,5 år och varit i Feskekyrkan 1 gång! Jag handlar i saluhallen till mitt försvar.

Jag har varit allergisk mot jordgubbar fram till för 2 år sedan. Därför äter jag vedervärdiga mängder jordgubbar under sommaren för att kompensera för alla förlorade år.

Jag älskar ordvitsar, ju sämre desto bättre. Efter ett glas vin finns det ingen hejd på mina ordvitsar och det räcker att en person skrattar för att jag ska fortsätta. Oftast är det jag själv...

Jag arbetar som läkare på ett större sjukhus i Göteborg. Andra yrken som jag haft är snabbköpskassörska, apoteksbiträde, lärarvikarie och hundvakt (13 år gammal passade jag en hundvalp en sommar. Behöver jag tillägga att det var världens bästa jobb?). Jag har också arbetat ideellt som bartender inom kårverksamheten och lagat pubmat till fördärvelse.
Som barn ville jag bli snabbköpskassörska (check!), lärare (check!), operasångerska, parapsykolog och paleontolog. Jag hade också drömmar om att bli egyptolog, men insåg att det kanske skulle bli svårt att få jobb i Sverige.

Vad vill ni veta mer? Ställ era frågor i kommentarsfältet, så ska jag försöka besvara dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar