torsdag 21 januari 2010

Fläskfilé i mango chutneysås

Då har jag sett "Landet Brunsås". Och tack vare Tv4play har jag också sett säsongens "Halv åtta hos mig". Därmed känner jag mig något så när tillfreds på matprogramfronten. Och även på magsjukefronten. Jag har fortfarande köksförbud och förbudet sitter i till och med ikväll. Tack och lov fanns det en låda med en mycket god köttgryta i frysen. Så nu behöver maken bara koka ris eller potatis och göra en snabb sallad. Och grytan är trots mycket smak, förmodligen så mild att min mage inte slår volter.
Mina föräldrar älskar den här rätten och om ni lagar den, så är jag övertygad om att ni också kommer att älska den. Utmärkt fredagsmysmat, då den går ganska snabbt att laga och kräver relativt få insatser. Och brunsås innehåller den, men i ny tappning.

Fläskfilé i mango chutneysås

4 stora portioner

500 g fläskfilé
2 stora purjolökar
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl mango chutney
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl köttbuljong
1 msk kinesisk soja
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk torkad ingefära

Putsa köttet och skär i cm-tjocka skivor. Skär purjolöken i sneda bitar, ca 1 cm tjocka. Fräs purjolöken i lite matfett och lägg över i en gryta. Bryn köttet i resten av matfettet och lägg över i grytan. Salta och peppra köttet först när det ligger i grytan. Blanda övriga ingredienser till såsen och häll i grytan. Om du vill att såsen skall bli lite sötare och starkare, dubbla mängden chutney. Ge det ett snabbt uppkok och låt det därefter puttra i minst 5 minuter. Smaka av med ytterligare lite salt och ev socker. Servera med ris/pressad potatis, kokt broccoli och en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar