onsdag 27 januari 2010

Restaurang Krakow

Nu har den riktiga Göteborgsvintern kommit. Snöblandat regn, slask, halka och kaos i kollektivtrafiken. Vi har varit väldigt lyckligt lottade i år med riktig vinter med kyla och snö, men det verkar som om turen åtminstone tillfälligt har vänt. Vad kan man då göra för att pigga upp vardagen? Jo, då tar man ett besök på en av de lokala kvarterskrogarna. Vi går gärna till restaurang Krakow belägen på Karl Gustavsgatan här i Göteborg. Det är en polsk restaurang av enkelt slag men med fantastisk mat. Maten känns rustik och mustig och ofta kan man välja mellan hel coh halv portion vilket jag tycker är utmärkt. Idag blev det en halv oxfilé, stekt kanske lite väl lite för att kallas medium, men god ändå. Den serveras med potatisklyftor, rostade grönsaker, svampstuvning, bearnaisesås och en utomordentligt god rödkål. Känns den polsk? Kanske inte så fasligt. Men då kan man välja bigos (köttgryta), piroger eller panerad ost istället. Jag var ute efter en värmande måltid och oxfilén var i vanlig ordning väldigt god. Jag rekommenderar ett glas polskt öl till. Och om man inte ätit sig förskräckligt mätt, så bör man avsluta med äppelcrepes. Riktigt frasiga små plättar med syrligt äpple och en lätt touch av Grand marnier. Mums. Ikväll fick efterrätten hoppas över, men nästa gång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar