onsdag 4 januari 2012

Kycklingpanna med mango chutney och jordnötssmör

Det kommer väl inte som någon överraskning att jag gillar grytor och gratänger. Gärna snabba grytor till vardags som till exempel den här kycklingpannan med broccoli, paprika och lök och en sås med mango chutney och jordnötssmör. Det är mycket smak i rätten och den passar fint till ett lent potatismos. En bra vardagsrätt som också passar bra i matlådan.




Kycklingpanna med mango chutney och jordnötssmör

4 portioner

3 kycklingfiléer 
1 grön paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 broccolistånd
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten 
1 msk kycklingfond
2 rågade matskedar mango chutney
1 msk jordnötssmör
1 tsk soja
salt, svartpeppar, paprikapulver, chiliflakes

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar på längden. Skär paprikan i rätt stora bitar. Skiva vitlökslyftan tunt och skär rödlöken i båtar. Dela broccolin i små buketter. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja i . Lägg i kycklingbitarna och bryn på medelhög-hög värme. Krydda kycklingen med salt, peppar, paprikapulver och chiliflakes. 

Under tiden som kycklingen bryns, är det dags att göra såsen i en kastrull eller sauteuse. Koka upp vatten, fond, grädde och soja. Sänk temperaturen och låt sjuda. Tillsätt chutney och jordnötssmör. Smaka av med salt och peppar. För lite syra kan man tillsätta limesaft eller lite vinäger. Låt såsen sjuda på låg värme.
Lägg ner vitlök, lök och broccoli bland kycklingbitarna. Låt fräsa någon minut. Tillsätt paprikan och häll på såsen. Blanda runt ordentligt och låt sjuda ytterligare någon minut. Paprikan skall fortfarande vara krispig. Servera med potatismos eller ris och ev en enkel sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar