tisdag 9 juni 2009

Fiskbiffar

Nationaldagen var en mycket trevlig dag! Sällskapet är ju egentligen det enda viktiga för en trevlig tid och det var onekligen trevligt sällskap i lördags. Recept och bilder på rätterna som bjöds kommer så småningom, när vår kamera inte längre befinner sig på villovägar.
Tills dess får ni hålla tillgodo med gårdagens ihopkok.

Fiskbiffar med wok

4 p

400-500 g vitfiskfilé t ex pangasius eller sej
1 rejäl näve skalade räkor
4 salladslökar
½ finhackad röd chili, t ex spansk peppar
1 ägg
några matskedar majsmjöl
salt, peppar
corn flakes

Finhacka fisken och räkorna eller kör i matberedare till små bitar. Blanda med finhackad salladslök, chili och ägg. Jag hade en liten klick aioli över från helgen och den åkte i också. Rör sedan i majsmjöl tills det blir en smet som håller samman. Salta och peppra. Forma fina, tunna biffar som du sedan vänder i corn flakesflagor. Jag mortlade corn flakesen först till lite mindre flagor.
Värm en stekpanna och häll i ett tunt skikt av en neutral olja. Stek biffarna på hög värme, ca 5 min på varje sida.

Till detta serverade jag wok på blomkål, snackpaprika, rödlök, majrova, morot, rättika och kinakål. Sedan blandade jag lättcrème fraiche med lite sweet chilisås och fick en lätt men smakrik kall sås.

Testa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar