onsdag 3 juni 2009

Första leveransen

Idag kom första leveransen av ekologiska grönsaker till vår dörr. Salladskål, sparris, bondbönor, sallad, tomater, lök, morötter, äpplen, päron och apelsiner. Riktigt fräscht. Nu ska jag hitta användningsområden för detta. Sparrisen kommer att bli lätt förvälld och hamna i en matig sallad på nationaldagen. Risken att bondbönorna möter samma öde är stor. Salladskålen kommer njutas som ersättning för isbergssallad. Den är också riktigt god att woka, då den har en så mild kålsmak. Den fyller ju ut woken bra också, om man vill vara lite prismedveten.
På nationaldagen kommer några vänner hit på lunch. Recept och bilder på vad som bjuds kommer senare. Jag ser fram emot att få starta en liten nationaldagstradition och hoppas att någon tar över stafettpinnen.

Jag har min andra jourvecka, vilket som vanligt leder till oregelbundna måltider och ärligt talat, inte så mycket mat alls. Häromdagen blev lunchen oerhört spartansk; en bit bröd, en burk makrill i tomatsås, en bit galiamelon och en banan. I natt åt jag en ostsmörgås och 5 mogna jordgubbar. Det kändes riktigt lyxigt att äta jordgubbar mitt i natten, men något får man ju unna sig. På vägen hem imorse unnade jag mig en liten latte och en tonfiskmacka på majspanini från mitt favoritcafé And the bakery. Jag brukar titta in där ibland och köpa en latte på vägen till jobbet. Det inträffar oftast på arbetsveckans sista dag. Och ibland efter nattjour, blir det som sagt även en smörgås att ta med hem. Om ni inte varit där, så rekommenderar jag er att gå dit. Gott kaffe, fantastiska smörgåsar, en mängd bakverk som sticker ut lite och sist men inte minst, ett bra bemötande. Caféet ligger på Viktoriagatan och har även humana priser, framför allt för take away. Gå dit och köp lite gott bröd och en pistaschbulle innan sommarens picknick, så garanterar jag att ni blir nöjda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar