måndag 20 juni 2011

Kokostoppar

Det här är möjligen världens enklaste kakor att baka. Det finns bara några få saker att minnas för att lyckas med baket. Sockret och äggen ska bara röras, inte vispas. Och när samtliga ingredienser blandats, bör smeten få svälla ca 10 minuter. Om man bara följer dessa tips, så får du toppiga, vackra kakor som är både saftiga och smakrika.





Kokostoppar

ca 20 stycken av generös storlek

50 g smör
1 dl socker
2 ägg
200 g kokosflingor

Smält smöret. Rör socker och ägg. Blanda ner kokosflingor och smör och låt svälla ca 10 minuter. Klicka ut höga toppar med hjälp av två matskedar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 175°C värme i ca 10 min. Kakorna ska få fin färg. Lossa kakorna från underlaget innan de svalnat helt.

För lite festligare kaka, rekommenderas att doppa kakorna i smält choklad. Med 200 g mörk choklad får man ett generöst lager i botten och även choklad för att spritsa kakorna på översidan.

Om man vill spara kakorna, bör de förvaras i frysen. De tinar snabbt vid oväntat besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar