tisdag 14 juni 2011

Pankopanerad fisk med wasabisås

Idag tänker jag vara rak på sak och inte gå omvägar via 10 rader av mummel och beskrivningar. Här kommer receptet på en god vardagsfisk. Vi hade torsk, enligt fiskhandlaren från ett godkänt bestånd, men sej, kolja och hoki borde fungera lika bra.






Pankopanerad fisk med wasabisås

4 portioner

4 filéer av lämplig vitfisk
2 uppvispade ägg
2 dl pankoströbröd (japanskt grövre ströbröd som man hittar i välsorterade livsmedelsaffärer)
salt, vitpeppar

2 dl crème fraiche av valfri fetthalt
1 msk majonnäs
1-2 tsk wasabipasta

Börja med att plocka bort de fiskben som du känner tydligt med fingrarna. Salta och peppra fisken. Vänd fisken först i ägg, sedan i ströbrödet som du gärna kan ha saltat lätt. Hetta upp en stekpanna och lägg i lite smör. Stek fisken gyllene på båda sidor på medelhög värme.

Under tiden som fisken steks, rör man samman ingredienserna till såsen. Smaka ev av med lite salt och peppar. Börja med den mindre mängden wasabipasta och smaka av innan du ev tillsätter mer. Wasabi ger mycket smak och styrka snabbt.

Servera fisken med en klick av såsen, potatismos (gärna smaksatt med dill och gräslök) och goda grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar