fredag 8 februari 2013

Cookie crumble har fått en award!

I förra veckan fick jag ta emot en award av Linda på bloggen Livsaptit. Jag har följt Livsaptit en längre tid och blir ständigt inspirerad av Lindas fina blogg. Därför är det extra roligt att hon ger mig en award. Bloggawarden är till för att ge er läsare chansen att hitta fler bloggar och just den här awarden är tänkt att ges till bloggar med 200 följare eller mindre. Då det är svårt att veta hur många följare en blogg har, ger jag min award vidare till bloggar som jag följer och som inspirerar mig. Innan jag börjar rekommendera andra bloggar, vill jag givetvis rekommendera er att gå till Lindas fina blogg via länken ovan. Ett litet tips är också att Linda håller i olika mat- och bakrelaterade kurser. Håll koll på hennes blogg, för snart kommer ett inlägg om vårens kurser. Kanske vore det något för dig, din familj eller din arbetsplats, som en kul grej?

Jag ger awarden vidare till följande tre bloggar:

Från sött till salt- en blogg som drivs av Ulrica och som är fylld av vackra bilder och recept som är helt i min smak. Ulrica gör underbart vackra bakverk och lagar massor av god mat. Bloggen har nu även kommit i engelsk version.

Bara en kaka till- Helena som bor på Öland skriver i denna bloggen om det goda i livet. Hon delar min passion för mat, bakning och hundar. Bloggen är fylld med vackra bilder på mat (och recept så klart) och det öländska landskapet.

Bevemyrs- Karin fyller sin blogg med gudomliga bakverk, läcker utflyktsmat och idylliska bilder från sitt hem och staden där hon bor. Det här en blogg som får mig att må gott ända in i själen, kanske just på grund av känslan av familjeidyll som jag känner när jag läser Karins inlägg.

I awarden ingår det också att svara på några frågor så att ni läsare lär känna mig bättre. Här kommer mina svar:

Vilken är din favoritmånad?
Jag hör till de där människorna som älskar den månad eller årstid som just står för dörren. I slutet av sommaren längtar jag till höstens klara luft och vackra färger. På hösten vill jag ha 5 minusgrader och ett tjockt lager med snö. I slutet av vintern tänker jag på skir grönska, den första kaffekoppen ute i solen. Och någonstans i april-maj vill jag ha ljumma sommarkvällar som aldrig tar slut. Men om jag måste välja just en månad, så tror jag att det blir maj månad. Trots att jag är pollenallergiker och snörvlar mig genom den här månaden, så är den så otroligt vacker med alla gröna björkar, syrener som blommor och rabarber som kan bli till underbar paj. Dit längtar jag just nu. Nu när jag har tröttnat på ömsom snö, ömsom slask, överdragsbyxor och en frisyr som alltid ser lite platt ut pga mösstvånget.
Vilken är din favoriträtt?
Jag är en långkokstjej. Ge mig en mustig gryta och jag är mer än nöjd. Min favorit alla tider är en långkokt bolognese, gärna med hemmagjord pappardelle och en driva parmesan. Det blir inte godare än så i min värld. Och att få till det godaste man vet med hjälp av relativt billiga ingredienser och några timmars puttrande, det är ju för bra för att vara sant.
Vad lyssnar du helst på?
Min man! Det kan låta som en klyscha, men att höra vad min man har att säga, är nog det mina öron tycker bäst om. För att inte tala om när han spelar på pianot. Det är ljuvligt!
Ofta pratar vi och lyssnar på musik samtidigt. Vi lyssnar mycket på singer/songwritermusik så som John Mayer, Brett Dennan, Jason Mraz, Ray LaMontagne och liknande. Vi lyssnar också mycket på Keane och Coldplay som är mina favoritband. Sen är jag rätt svag för jazz, klassisk sådan som John Coltrane och Miles Davis.

Hur ser din drömträdgård ut?
Den skulle vara lagom lummig. Många äppelträd, ett plommonträd, ett japanskt körsbärsträd och gott om syrener. Sen skulle det växa pioner och hortensior på flera platser. Och en praktfull forsytia som välkomnar om våren. Jag skulle ha en liten örtagård, ett litet växthus för chili och tomater och stora mängder jordgubbs- och smultronplantor. Minst en rabarberplanta och minst ett rådhusvin. Det är min drömträdgård.

Vart skulle du vilja resa nästa gång?
New Orleans i Louisiana. Jag vill vandra runt i de franska kvarteren, lyssna på jazz och äta äkta cajunmat. Jag är rätt svag för det stora landet i väster och vi har varit runt en del på västkusten och lite grann i New Englandstaterna. Nu vill jag se den amerikanska södern!

Vem skulle du vilja ha som middagssällskap för en kväll?
Jag har funderat rätt länge på den här frågan. För det finns så många som jag skulle vilja träffa för en kväll. Som matnörd finns det många gurus som jag skulle vilja träffa, t ex Donna Hay och Heston Blumenthal. Jag hade också gärna ätit middag med kronprinsessan Victoria. Eller varför inte Kristian Luuk och Fredrik Lindström? Och min käre morfar som inte längre finns bland oss...
Jag tror jag väljer På spåret-profilerna. Jag säger middag, lite vin, lite dialektprat och så avslutar vi med TP. Det låter som en helkväll.

Vilket är ditt bästa recept på ett lyckat grillparty?
Ett lyckat grillparty är för mig inte så mycket vad som faktiskt landar på grillen, utan det som händer runt grillen. Sällskapet, samtalen och stämningen är det viktiga. Gästerna får gärna hjälpa till med maten och tar förslagsvis med sig vad de önskar grilla. Man fixar en liten buffé av trevliga tillbehör som t ex en fräsch potatissallad, en kålsallad, gott bröd, lite vispat brynt smör och några goda ostar. Enkelt och gott!

Vilket är ditt favoritplagg?
Jag älskar min morgonrock! En tjock, mjuk frottérock som är lång och varm. Att ha den på sig betyder endera att jag har sovmorgon och ingen tid att passa, eller att jag precis kommit från en varm dusch eller ett varmt bad och har inget speciellt framför mig mer än en lugn stund på soffan.


                                                   

Vad skulle du vilja bli när du blir stor eller har du nått drömmen?
Jag är egentligen väldigt nöjd med mitt yrkesval (på väg att bli specialistläkare i radiologi) så det jag skulle vilja göra i min framtid handlar mera om balans. Jag eftersträvar en balans mellan mitt arbete och min fritid, en hälsosam balans. Jag har nämligen haft svårt med det tidigare och det har lett till ohälsa. Jag skulle gärna jobba lite mindre framöver och kanske så småningom ägna några timmar i veckan åt matjobb. Samtidigt är jag lite rädd för att låta min hobby bli ett jobb, då jag inte vill ha några måsten vad gäller mitt intresse.
Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som tycker att mitt jobb är så himla kul, spännande och intellektuellt stimulerande. Det skulle jag inte vilja ändra på!

Vad fascinerar dig?
Människokroppen! Vilket jag antar ligger till grund för mitt yrkesval. Jag tycker att det är helt otroligt hur så många celler samverkar till att få en kropp som fungerar på ett så oerhört komplext sätt. Det känns lite abstrakt att tänka på hur små flöden av signalsubstanser ger så stora skeenden i kroppen. Och att det faktiskt fungerar! Det är fascinerande hur kroppen kan lära sig att ställa om, träna om och acklimatisera till nya förhållanden. Jag kommer aldrig att sluta fascineras av våra kroppar och den nyfikenheten är en bra drivkraft i jobbet!


1 kommentar:

  1. Tusen tack för awarden! Kul att få läsa lite mer om dig. :-)

    SvaraRadera