lördag 23 februari 2013

Hamburgare med avokadokräm, tomatsalsa och rostad majs

Är det verkligen gott att kombinera klassiska tacotillbehör med hamburgare? Svaret är enkelt. Ja! Det är  rentav jättegott, inte bara för variationens skull utan för att dessa tillbehör lyfter burgaren och gör att den upplevs som riktigt saftig. Du måste bara prova!




Hamburgare med avokadokräm, tomatsalsa och rostad majs

4 portioner

600 g nötfärs
2 msk kallt vatten
salt, peppar

Avokadokräm:

1 mogen avokado
1 msk majonnäs
4 msk crème fraiche
1 liten vitlöksklyfta
salt, peppar

Tomatsalsa:

2 mogna tomater
1 liten rödlök
1 liten vitlöksklyfta
0,5-1 röd chili
1 msk finhackad koriander
saften från 1 lime
salt, peppar

1 burk majskorn
8 skivor vällagrad cheddar
4 stora salladsblad
4 hamburgerbröd

Blanda färsen med vatten, salt och peppar och arbeta hastigt samman. Forma 4 likstora hamburgare.

Lägg avokadoköttet i en matberedare eller mixer. Tillsätt majonnäs och crème fraiche och mixa till en slät kräm. Pressa eller finriv vitlöksklyftan i krämen. Smaka av med salt och peppar.

Finhacka tomaterna, rödlöken, chilin och vitlöken. Blanda detta tillsammans med koriandern och limesaften. Smaka av med salt och peppar

Stek hamburgarna till önskad stekgrad. Just hamburgare föredrar jag well done. Toppa med osten och låt den smälta under den sista stekminuten.

Hetta upp en liten stekpanna eller sauteuse. Rosta majsen tills den börjar bli lätt brun.

Montera burgarna, först lite avokadokräm, sedan sallad, salsa, burgare och rostad majs på toppen. Servera med ugnsrostad potatis och saltgurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar