måndag 31 oktober 2011

Kaffepannacotta

Pannacotta kan vara den enklaste efterrätten. I alla fall om följer recepten och inte överdoserar gelatinbladen. Jag gjorde det en gång och då studsade skeden i princip bort från pannacottans yta. Inte gott... Den här pannacottan kan dock vara den godaste jag gjort. Den fick en mild och fin smak av kaffe och påminner mycket om en dessert min mormor bjöd mig på när jag var liten. Jag serverade den i mina nya appetizerskålar som jag köpt på Hemmakocken. Det blev en lagom stor efterrätt efter en större varmrätt eller kanske en vardag när man har gäster. Satsen räcker till 12 små portioner eller 4 stora.Kaffepannacotta

12 små eller 4 stora portioner

2,5 dl grädde
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl espresso
1 gelatinblad

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.
Koka upp grädde med socker och vaniljsocker. Tillsätt espresson. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta ner i gräddblandningen under vispning. Häll upp i portionsformar och ställ kallt för att stelna. Detta tar minst 2 timmar. Garnera med färska bär och kanske ett chokladflarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar