onsdag 15 februari 2012

Ostbakad lax med persilja och basilika

Jag är ständigt på jakt efter enkla fiskrätter som passar till vardags. De ska gärna vara snabblagade och med en rejäl smak. Enklare fiskrätt än denna får man leta efter och den bjuder på fina, rena smaker av örter, ost och citron. Så nu vet ni vad ni ska laga till middag ikväll.






Ostbakad lax med persilja och basilika


4 portioner

4 portionsbitar av laxfilé, skinnfria
1, 5 dl riven, lagrad ost
3 dl grädde av valfri fetthalt
saften från 1 citron
1 dl strimlad persilja och basilika
salt, peppar

Sätt ugnen på 225ºC. Salta och peppra laxfilébitarna. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Pressa över citronsaft, toppa med riven ost och häll över grädden. Gratinera fisken mitt i ugnen i ca 20 minuter. När fisken kommit ut ur ugnen, strös örterna över.

Servera med pressad potatis, kokt broccoli och gärna även god sallad.

Vardagslyx!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar