måndag 11 februari 2013

Rödvinsbrässerad chorizo

Då och då ställer jag till med tapaskväll. Det är egentligen bara mitt namn för när jag köpt hem lite goda ostar, korvar och inlagda grönsaker från saluhallen. Ett gott bröd behövs, lite marinerade oliver (där jag gärna köper blandade kalamata och halkidiki och blandar med olivolja, finhackad vitlök och blandade örter) och den här rätten. Den rödvinsbrässerade chorizon är nästan obligatorisk som smårätt. Kryddig, mustig och lätt att göra. Den är också god som tilltugg till ett glas rödvin i början av en middag. Så här gör du:



Rödvinsbrässerad chorizo

3-4 portioner om den serveras med andra rätter

2 chorizokorvar av bra kvalitet
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad basilika
1 dl rödvin
lite olja eller smör

Slanta korvarna i halvcentimetertjocka skivor. Bryn dem i lite olja eller smör på rätt hög värme. När de fått färg, sänker du värmen och tillsätter finhackad schalottenlök och finhackad vitlök. Låt löken mjukna. Slå på rödvinet och sänk värmen ytterligare. Rödvinet ska nu puttra långsamt. När nästan allt rödvin kokat in, tillsätts basilikan. Rör om och servera omgående.



3 kommentarer:

  1. Åh tack för tipset blev sugen på Tapas:)

    SvaraRadera
  2. Tapas är ju perfekt på Alla hjärtans dag! Så du kan få tapas snart.

    SvaraRadera
  3. Tapar är så himla gott och denna chorizorätt låter fantastisk! Den ska jag testa till nästa tapaskväll :)

    SvaraRadera