lördag 27 februari 2010

Tröst

Ibland behöver man ordentlig tröst. Som igår när jag halkade på vägen till jobbet och slog i höger handled och axel. Inget brutet, men ont ändå. På vägen hem från jobbet, fick jag ett takras bestående av snö och is över mig. Ryggsäcken tog emot den stora istappen som annars hade genomborrat min skalle. Man får säga att jag ändå hade tur i oturen. Tur var att jag på vägen hem hade köpt på mig lite tröst. En snabb vända på bokrean och jag hade med mig ett ordentligt fynd med hem och två lite mindre fynd. "7 sorters kakor" för 29 kr! Jag hade ett exemplar från 70-talet sedan tidigare. Den innehåller en rad klassiska recept, men också bakverk som nog inte sett dagens ljus sedan just 70-talet. Den nya upplagan har en massa trevliga kakor i sig och det dröjer säkert inte förrän en av dem står färdigbakad vid spisen.
Det blev också ett exemplar av Mannerströms "Husmanskonst". Min första bok om den svenska matskatten. Det fanns en rad trevliga recept och även en del recept som jag aldrig kommer att tillaga, såsom njursauté, kokt kalvtunga och allt annat innehållande inälvor.
Sista boken var en bok som heter "500 soppor" av Susannah Blake. 500 soppor är kanske en sanning med modifikation. Boken innehåller en rad recept på soppor och sedan förslag på hur man kan variera sopporna genom att byta ut ingredienser. Sådant som man kanske egentligen inte behöver recept på. Men det fanns en rad goda vegetariska soppor som jag känner en stark lust att pröva.
Det kommer att bli en sväng till på bokrean idag. Har ni förslag på titlar jag bara inte får missa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar