tisdag 7 februari 2012

Hemgjord kebabrulle

Är det värt besväret? Att finstrimla fläskkarré, marinera och steka, hacka ett mindre berg av grönsaker och sedan blanda allt i ett libabröd och kalla det kebabrulle? Ja, det är det faktiskt. Brödet var kanske inte det festligaste valet, men köttet blev mycket godare än köttet från kebabdjuret på pizzerian. Saftigt, smakrikt och billigare.  Jag åt köttet tillsammans med grönsakerna som en kebabsallad till lunch dagen därpå och det var banne mig ännu godare.




Kebabrulle

4 portioner

1 kg fläskkarré (mycket blir bortputsat)
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olja
3 msk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk barbequesås
1 tsk balsamvinäger
salt, svartpeppar


2 dl crème fraiche eller gräddfil
1 msk majonnäs
2-3 msk chilisås
1 finriven schalottenlök
italiensk salladskrydda, salt, peppar, chiliflakes (några få flagor)

isbergssallad
gurka
tomater
rödlök
gul och röd paprika
fetaost
libabröd

Putsa fläskkarrén från det mesta fettet. Lite av det marmorerade fettet får gärna kvar. Strimla köttet riktigt fint. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner köttet i marinaden. Låt stå kallt i minst en timme.

Blanda ingredienserna till den kalla såsen. Hacka grönsakerna och fetaosten i små tärningar. Finhacka rödlöken.

Stek köttet tillsammans med marinaden på relativt hög värme i lite olja. Låt steka tills all vätska försvunnit. Vänd om köttet noggrant så att det får färg men inte bränns. Lägg bröden på tallriken, lägg på grönsaker, sedan kött och ringla såsen över. Njut med en kall öl till.

2 kommentarer:

  1. Kanon!!!! men hur gjorde du brödet????

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Stefan! Brödet var ett köpt libabröd, ganska vanligt på västkusten men osäker på om det går att köpa i hela Sverige.

      Ha en fin dag!

      Radera