lördag 29 september 2012

Amerikanska pannkakor

Lördag och tid för god frukost. En god frukost är i mina ögon ett gott bröd, vällagrad ost, yoghurt, hemgjord müsli och färsk frukt. En kopp kaffe och ett glas färskpressad apelsinjuice. I min mans ögon är en god frukost amerikanska pannkakor med lönnsirap eller äggröra med bacon. Låt oss säga att min vilja oftast är starkare, vilket i och för sig sammanfaller med att jag är pannkaksstekaren i familjen. Men ibland faller jag till föga och steker pannkakor till den käraste jag har. Det är ett tecken på kärlek, omsorg och och att jag verkligen bryr mig om vad han tycker. Och då, då tycker även jag att detta är gott. Så om du vill skämma bort den du älskar, bjud på detta till frukost i helgen!


Amerikanska pannkakor 

10 stycken

2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk råsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 ägg
2 msk smör eller margarin

Blanda mjöl, socker, salt, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Blanda mjölk och ägg i en separat bunke. Vispa sedan ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Låt stå 20-30 minuter. Klicka sedan ut smeten i en varm stekpanna med lite matfett i. 2 matskedar smet är lagom per pannkaka. När pannkakans ostekta yta börja se lite "torr" ut, är det dags att vända på den och hastigt ge den lite färg på andra sidan. Passa noga, det är lätt att det bränner.

Servera med lönnsirap eller en god sylt för lite svenskare smak. Kaffe och juice är ett måste till.

På måndag återupptar vi meatless monday och gör panzanella, en italiensk brödsallad. Så spara lite av det goda helgbrödet till denna rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar