onsdag 12 september 2012

Våfflor

Jag vet inte om ni liksom jag, har kokat en massa sylt i år och undrar nu vad ni ska göra med den. Jag har kokat totalt 15 burkar av olika sorters sylt och först efteråt insåg jag att vi knappt äter sylt. En klick i frukostfilen, lite syrlig vinbärssylt till ostbrickan och så en sked på våfflan. Våfflor gör vi 2-3 gånger per år och jag tycker det är extra gott med en våffla såhär på höstkanten när man varit ute i den friska luften och plockat svamp och lingon. Idag bjuder jag på min systers recept på våfflor. Kanske inte den frasigaste sorten, men i min smak den godaste. Lagom frasig och med en fin äggsmak. Prova!


Våfflor

8 stycken

4 dl vetemjöl
2 krm salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
100 g smör eller margarin

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Smält smöret under tiden. Vispa ned mjölken i mjölblandningen. Vispa sedan ned ett ägg i taget. Avsluta med det smälta smöret. Grädda våfflorna gyllene i våffeljärn. Servera med grädde och sylt eller varför inte crème fraiche, rödlök och stenbitsrom?

På fredag grillar vi högrev, kanske rentav av höstens sista grillning. Missa inte det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar