söndag 16 september 2012

Senapskräm

För några veckor sedan ämnade jag göra Biff Rydberg för att förgylla en vanlig måndag. Eller egentligen mest för att jag hade en liten ändbit oxfilé kvar från lördagen och jag tyckte det skulle bli riktigt god restmat. Så jag gjorde en riktigt god senapskräm som tillbehör. Sen skalade jag potatis och skar i fina tärningar. Sen finhackades löken. Sist kom oxfilén. Som hade härsknat! Oj, så ledsen och arg jag blev. Men jag ryckte upp mig och rotade fram några ynka korvbitar från kylen och gjorde en pyttipanna. Med den goda krämen till, blev den jättegod måndagsmiddag. Pyttipanna tror jag att ni vet hur man gör, så jag förgyller er söndag med senapskräm. Håll till godo!


Senapskräm

4 portioner

1,5 dl vispbar grädde
2 tsk dijonsenap
2 tsk söt, skånsk senap
några droppar vitvinsvinäger
2 msk finhackad dill
salt och peppar

Vispa grädden hårt. Blanda med senap, dill och vinäger och smaka av med salt och peppar. Servera till pyttipanna, Biff Rydberg eller till gratinerad kassler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar