tisdag 16 februari 2010

Enkel fiskgratäng

På jobbet serveras nästan alltid stekt fisk med kall sås på tisdagar. En enkel fiskrätt känns som en bra tisdagsrätt och vår fisk idag var riktigt enkel och smakrik. Jag fick inspiration från nya numret av Allt om mat, men ändrade deras recept rejält till att passa mig bättre. Den här kommer vi att göra fler tisdagar.

Kryddig fiskgratäng

2 portioner och 2 matlådor

10 potatisar
400 g vit fisk (hoki, alaska pollock, ekologisk torsk)
2 nävar bladspenat
2 dl crème fraiche paprika/chili
2 paprikor, rostade och med skinnet avtaget
8 körsbärstomater
1 näve riven ost
salt, peppar

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Använd en potatisstöt till att mosa potatisen, gärna i ojämnt stora bitar. Lägg potatisen i botten av en ugnsfast form. Täck med sköljd spenat. Lägg på fiskfiléerna. Salta och peppra. Klicka sedan ut crème fraichen.





Bred ut crème fraichen. Skär den rostade paprikan i strimlor och lägg överst. Skiva körsbärstomaterna (eller vanliga tomater för den delen). Strö över tomaterna över den strimlade paprikan och strö till sist över ost.





Ställ in fisken i ugnen, 200°C. Låt stå ca 25 minuter eller tills fisken är färdig. Den ska vara jämnt vit i färgen och flaga sig om du sticker en gaffel i. Servera med dina favoritgrönsaker. Vi åt med lättkokt morotstagliatelle och en god sallad.




2 kommentarer:

  1. Det ser mycket smakligt ut! Det receptet ska jag nog prova nästa gång jag lagar fisk!

    SvaraRadera