torsdag 26 juli 2012

Getostsallad med päron och hallonvinägrett

En god getostsallad är perfekt semestermat när solen tittar fram. Inte för att den tittat fram så mycket som man hoppats på i sommar, men jag har ändå hunnit göra den här lätta, men ändå mättande rätten. Med färska hallon får man en fin syra som passar fint till getosten och de söta päronen. Det är också en perfekt förrätt om man gör en liten mindre portion. Att dricka till? En sauvignon blanc eller grüner veltliner passar väldigt bra. 





Getostsallad med päron och hallonvinägrett


2 portioner

4 cm-tjocka skivor getost
4 rundlar av ett gott ljust bröd, gärna surdeg
2 päron
blandad sallad, gärna med lite bittert inslag
1 näve färska hallon
honung

5 hallon
2 msk rödvinvinäger
2 msk olivolja
salt, peppar

Börja med att rosta brödet några minuter i ugnen, ca 200°C värme. När brödet fått gyllene färg, lägg på getosten och ringla lite honung över. Gratinera ytterligare 5-8 minuter.

Skala och kärna ur päronen. Skär i kvartar och stek dem mjuka och lätt gyllene i en stekpanna.
Mosa de 5 hallonen och blanda med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Lägg blandad sallad på 2 tallrikar. Lägg på päronen och bröden med getost. Strö över färska hallon och ringla vinägretten över. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar