tisdag 10 juli 2012

Grillad ciabatta

Det här är en sommarfavorit hemma hos oss. Vi åt den första gången på vår bröllopsresa till Rom, då på en restaurang vid Spanska trappan. Att äta denna smörgås hemma, påminner om romantik, semester och vinlunch och bara det gör att den blir så mycket godare. Och då är det en riktigt god smörgås i grunden. Jag grillar den i en bordsgrill, men smörgåsgrill eller vanlig grill går också bra. Om man grillar den på vanlig grill, kan det vara bra att grilla den på ett folieark och givetvis vända på den efter halva tiden.

Grillad ciabatta


2 stycken

2 ciabatta, helst bake up-typ och då ogräddad
4 skivor parmaskinka
1 mozzarellaboll
1 tomat
lite flagad parmesan
4 basilikablad
1 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
olivolja, balsamvinäger
salt, peppar

Dela brödet nästan hela vägen igenom. Bred dijonsenap och majonnäs på bottendelen av brödet. Lägg på skivad mozzarella, sedan parmaskinka, skivad tomat och flagad parmesan. Ringla lite olivolja och balsamvinäger över. Lägg på strimlad basilika och strö lite salt och nymalen svartpeppar över. Fäll över brödlocket.

Lägg pappret inuti ett vikt bakplåtspapper. Lägg pappret i en bordsgrill eller smörgåsgrill och grilla tills brödet fått fin färg och osten har smält. Lägg upp på tallrik och servera med en fräsch sallad, gärna med en schalottenlöksvinägrett.

På torsdag är drinktips som gäller, en drink med riktig sommarstämpel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar