onsdag 18 juli 2012

Tilltugg med fetaost, melon och jordgubbar

Ännu finns det fina jordgubbar att få tag på, framför allt på självplocksgårdar. Och har du gott om jordgubbar, låt då några få bli till tilltugg. Annars blir det bra med bara melon och fetaost också. Välj en fetaost med bra kvalitet, den ska smaka rejält och ha en god sälta. Undvik ostar som kallas salladsost, de smakar knappt tillräckligt för att hamna i salladen. Myntan kan bytas mot basilika, om man så föredrar.






Tilltugg med fetaost, melon och jordgubbar


1 paket fetaost
1 melon (galia, cantaloupe eller nätmelon)
1 liter jordgubbar
1 rejäl kvist mynta

Skär osten i tärningar med sidan ca 1,5 cm. Skär skalet från melonen och kärna ur den. Skär den i bitar, gärna något större än osttärningarna. Skölj och ansa jordgubbarna. Trä upp en jordgubbe med ett myntablad på, upp på en tandpetare. Spetsa sedan en osttärning och en melonbit under jordgubben. Lägg upp tilltuggen på en tallrik. Låt dem gärna stå i rumstemperatur en halvtimme innan servering så att jordgubbar och ost hinner få lite mer smak.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar