fredag 3 augusti 2012

Kantarelltoast

Om ni har turen att få tag på kantareller, finns det ju mängder av godsaker att laga av dem. Jag rekommenderar min kantarellkräm med Västerbottenost som du hittar här. Men min man önskar sig allra helst kantarelltoast. Smörstekta kantareller på en krispig bit bröd. Så hur gör man? Man tar rensade kantareller och delar i likstora bitar. Hetta upp lite riktigt smör (varför inte det hemkärnade från förra inlägget?) i en stekpanna eller sauteuse. Låt smöret anta en ljusbrun färg, lägg sedan ner kantarellerna. Stek tills vattnet trängt ut. Krydda med salt och lite nymalen svartpeppar. Slå sedan på en liten skvätt grädde för att binda ihop stuvningen och göra den extra krämig. Lägg på en bit rostat bröd och servera omgående. Gott att dricka till? En riktigt kall, ljus lager!




På söndag marinerar vi kycklingklubbor och lagar majsplättar. Välkommen åter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar