söndag 5 augusti 2012

Marinerad kycklingklubba med majsplätt och grönsakspaket

Dags för ännu en enkel sommarrätt som till stor del kan tillagas på grillen, om man så önskar. Något som alltid blir ett gott och fräscht tillbehör, är att stoppa blandade grönsaker i ett foliepaket med en bit fetaost, lite olja och oregano och sedan baka allt i ugnen. Här fick kycklingen också sällskap av en liten majsplätt som gör rätten fräschare än med t ex potatisklyftor eller liknande.






Marinerad kycklingklubba med majsplättar och grönsakspaket


2 portioner

2 kycklingklubbor
2 msk olja
1 msk soja
1 finriven vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1 krm curry

Majsplättar:

1 dl vetemjöl
1 dl polenta
1 burk majskorn
2 dl mjölk
3 msk turkisk yoghurt
1,5 tsk bakpulver
1 ägg
0,5 tsk salt

Grönsakspaket:

paprikabitar i blandade färger i mängden motsvarande 1 paprika
1 rödlök
6 körsbärstomater
0,5 paket fetaost
2 tsk olivolja
1 liten nypa torkad oregano

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner kycklingen.

Dela paprika och rödlök i mindre bitar till grönsakspaketen. Lägg dem på ett folieark, strö över tomathalvor. Lägg en fetaoststav mitt på. Ringla över lite olja och strö över lite oregano. Vik ihop paketen.

Stek den marinerade kycklingen i stekpanna. Ge den fin färg runtom och lägg den sedan i en ugnsfast form. Sätt in formen i ugnen tillsammans med foliepaketen. Baka i 15-20 minuter tills saften som kommer ut ur kycklingklubban är klar, ej rosa.

Blanda de torra ingredienserna till majsplättarna. Vispa ner mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa sedan ner ägget och sist majskornen. Stek runda plättar med diametern  ca 12 cm. Lägg på tallrik och täck med folie för varmhållning. Detta görs under tiden som kycklingen är i ugnen. När kycklingen är klar, är det dags för uppläggning på tallrik. Majsplätt i botten av tallriken, kycklingen vid sidan av och grönsakerna från paketet ovanpå plätten. Ringla ev lite balsamvinäger över eller servera en citronklyfta vid sidan av, för lite syra i rätten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar