söndag 12 augusti 2012

Puta Madre

Så nu har även jag varit på den trendiga restaurangen Puta Madre. Den ligger på Magasinsgatan i Göteborg och är känd för sin häftiga inredning som är som tagen från en bordell i södra USA på 1920-taget. Det är mörkt och murrigt med mörka, gedigna trämöbler, tunga röda sammetsdraperier och medaljongtapeter. Det är riktigt läckert! Kanske därför har restaurangen utnämnts till Årets upplevelse i The White Guide. 
Och igår var jag där med ett stort trevligt, möhippesällskap. Vi möttes i dörren av en värdinna med en stor fjäder i håret och ett stort leende på läpparna. Vi fick ett chambre separée och det är högst ovanligt att man kan sitta 10 personer runt ett stort bord på en restaurang och ändå samtala med alla kring bordet. Trevligt!
Vi började med en liten drink, jag valde en Castro deluxe med Captain Morgan Spice, lime, honung, ingefära och ginger ale. Väldigt fräsch och god och priset i klass med andra uteställen, 118 kr för en drink.


Vi beställde sedan in skålar med tortillachips och guacamole och det var en riktig hit. Chipsen var riktigt goda, men det var guacamolen som höjde rätten rejält. Den var generöst kryddad med både chili, lime och färsk koriander och den var beroendeframkallande god. Jag måste prova att göra en liknande! Drygt 90 kr för detta tilltugg som räcker utan problem till 3 personer om man bara vill knapra på något gott före maten.
Som huvudrätt valde jag  Costillas en Salsa de Mole Negro, dvs kamben glaserade i en mexikansk salsa innheållande 23 ingredienser (bl a nötter, frön, chili och choklad). Den serverades med friterad mogen matbanan och priset landade på 226 kr. Kambenen var så möra att köttet nästan föll av benen av sig självt. Salsan var rejält kryddig med en viss beska och en hetta som kom först efter stund. En behaglig hetta för mig som gillar chilistarka rätter, men säkerligen för stark för vissa andra. Matbananen var god men inte så mycket mer och jag anser att rätten saknade både viss sälta och syra. Jag hade föredragit en syrlig sallad eller röra till, varför inte guacamole? En bit in i rätten blev jag nämligen lite trött på beskan och tyngden i rätten och önskade just lime eller liknande. 


Vinvalet föll på en Malbec som också passade bra till lammläggen, ryggbiffen och makrillen som serverades till andra i sällskapet. Knappt 400 kr för en flaska vilket var ungefär vad jag förväntat mig.
Och så var det dags för dessert. Puta Madre har endast tårta som dessert, men det finns många sorter att välja på, allt från syrlig Limoncellotårta till tyngre varianter såsom den choklad- och chilitårta som jag valde. Tårtan var god med en saftig botten och 3 lager chokladmousse med chili i. Den kändes ovanligt lätt för att vara en sådan tårta och den bjöd på ett rejält sting från chilin, vilket jag tyckte var riktigt gott. Tårtbitarna landar på ca 90 kr per bit och jag tror det går alldeles utmärkt att dela på en bit. Jag kunde inte ens med god vilja äta upp min bit.


Servicen var oklanderlig. Ett trevligt bemötande när vi kom, en mycket tålmodig servitör som fick vänta lääänge på att vi skulle bestämma oss för såväl drink som mat och tårta. Han var också duktig på att guida oss i djungeln av rätter och att passa vin till maten. Bra där!
Så till betyget då. 
Fördrink och tilltugg: 5 av 5 möjliga kaksmulor.
Varmrätt: 3 av 5 kaksmulor.
Dessert: 4 av 5 kaksmulor.
Service: 4 av 5 kaksmulor.
Totalt: 4 av 5 kaksmulor.
Gå hit om du vill ha en annorlunda restaurangupplevelse i en gemytlig och vänlig miljö. Man vinner några trendpoäng på köpet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar