lördag 6 oktober 2012

Guacamole med koriander och chili

Jag blir alltid så glad när man kommer hem till någon på middag och man bjuds på lite snacks före maten. Godast är det nog med fräscha grönsaker och en lätt dip. Det retar aptiten utan att mätta eller kännas tungt. En kryddstark guacamole är exempel på en sådan lätt dip. Lätt när man äter den och väldigt lätt att göra. Prova till stavar av morot och gurka eller till klassikern tortillachips. 






Guacamole med koriander och chili

1 skål

2 mogna avocados
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tomat
1 lime
1 mindre bit av röd chili
1 näve koriander
salt, peppar

Dela och gröp ur avocadon. Lägg i en matberedare. Hacka schalottenlöken grovt och addera till avocadon. Kärna ur tomaten och finhacka chilin och koriandern. Mixa allt helt slätt. Tillsätt saften från halva limen och salta och peppra. Smaka av, sannolikt behövs det lite mer lime. Dipen ska ha en rejäl syra. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar