fredag 26 oktober 2012

Kycklinggujons med parmesankräm

Har ni köpt pankoströbröd än? Om inte, så är jag förvånad. Jag tycker att jag har pratat så pass mycket om det här på bloggen, att ni borde vara helt sålda på idéen vid det här laget. Och efter dagens inlägg tror jag att pankon kommer att sälja slut i butikerna. Så gott är detta!
Vi talar om en pankopanerad, frasig bit kycklingfilé som man doppar i en parmesankräm med lite sting i. Vi åt dem med en frisk capresesallad och lite ugnsrostad potatis. Och vill man spara tid på fredagkvällen, så köper du de tunt skurna kycklinfiléerna så är det bara att panera själv.


Kycklinggujoner med parmesankräm

4 portioner

8 tunna skivor kycklingfiléer eller 3-4 vanliga kycklingfiléer
1 uppvispat ägg
3 dl pankoströbröd
salt, peppar
neutral olja till stekning

2 dl crème fraiche
1,5 dl finriven parmesan
0,5 riven vitlöksklyfta
salt, peppar, paprikapulver

Börja med att blanda ihop crème fraiche, parmesanost och vitlök. Smaka av med salt, svartpeppar och lite paprikapulver. Ställ kallt.

Krydda kycklingen på båda sidor och strö även över lite salt över ströbrödet. Vänd kycklingen först i ägg, sedan i panko. Stek kycklingbitarna frasiga och gyllene på medelhög värme med relativt mycket olja i pannan.

Servera med parmesankrämen, en god sallad och kanske lite ugnsrostad potatis eller en bit surdegsbröd. I glaset? Jag föreslår en chardonnay, här kan du till och med våga dig på en eklagrad sådan.


På söndag är det dags för långkok. En uppgraderad variant av den texas no bean chili som jag har bloggat om tidigare. Denna gång serveras den med en varm cheddarsås och en korianderstinn tomatsalsa.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jag gillar verkligen frasigheten i den här rätten. Som friterat utan fettet. Jag tycker verkligen att du ska prova!

      Radera