söndag 25 november 2012

Rödbetscarpaccio med getostkräm

Det finns många fina betor i grönsaksdiskarna nuförtiden och jag tycker att man då ska passa på att laga denna goda förrätt, en rödbetscarpaccio. Tunt skivade betor, en smakrik getostkräm till och så några droppar av en god pesto ringlad över. Det går fort att göra den och det finns inga kritiska moment. Servera en sauvignon blanc till, den passar utmärkt till getosten och de söta betorna.






Rödbetscarpaccio med getostkräm

4 portioner

4 rödbetor, eller ännu hellre blandat rödbetor, gulbetor och polkabetor

1 dl crème fraiche
100 g getfärskost
1 liten näve valnötter
1 tsk honung
salt och peppar

ev lite pesto eller annan smakrik dressing såsom en balsamvinägrett

Koka betorna med skalet kvar på tills de precis mjuknat. Under tiden som betorna kokar, gör man krämen. Mixa getost, crème fraiche och valnötter i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt honung och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt i väntan på servering. Gnugga av skalet på betorna under rinnande kallt vatten. Skär eller hyvla betorna riktigt tunt, gärna med mandolin.

Arrangera skivorna på små tallrikar, gärna i ett vackert mönster. Toppa med en quenelle (ägg) av getostkrämen och ringla lite pesto eller dressing runtom. Servera!

På tisdag blir det inget recept utan en genomgång av vår nya onsdagstradition, Mystery box. Vi har nu haft detta i några veckor och det har blivit lite foton att presentera. Vi ses då för inspirationssnack!

2 kommentarer:

  1. Vilken mumsig förrätt! Rödbetor och getost som är såå gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den blev mycket omtyckt här hemma. Både god och lättlagad, den bästa kombinationen!

      Radera