måndag 12 mars 2012

Limekyckling med päronsallad

Citron och lime är vanligt förekommande ingredienser i mina recept och dagens recept är inget undantag. Detta är en mycket snabblagad kycklingrätt med en syrlig och fin smak. En perfekt vardagsrätt. Med en festlig sallad på bladspenat, lättstekt päron och manchegoost, blir det rentav festligt. 







Limekyckling med päronsallad


4 portioner

4 kycklingfiléer
1 lime
2 dl grädde av valfri fetthalt (jag använde matlagninsgrädde)
1 dl kycklingbuljong
2 tsk soja
1 msk honung
salt, peppar, chiliflakes
hackad persilja
smör eller rapsolja

2 stora päron
1 förp färsk bladspenat
manchegoost i valfri mängd

Puts kycklingfiléerna och dela i mindre bitar, 3-4 bitar per filé. Hetta upp lite matfett i en stekpanna. Bryn kycklingen, krydda med salt, svartpeppar och lite chiliflakes. När kycklingen fått fin färg, tillsättes grädde, buljong, honung och soja. Låt sjuda i ca 10 minuter eller tills kycklingen ej längre är rosa i mitten. Finstrimla skalet från limefrukten, var noggrann med att inte få med något att det vita i skalet. Tillsätt saften och skalet från limen samt persiljan. Smaka av med mer salt och peppar om så behövs.

Skala och kärna ur päronen och skär dem i större klyftor. Hetta upp en stekpanna och bryn päronen så att de nätt och jämnt får lite färg. Blanda med sköljd spenat och ost i tärningar.

Servera kycklingen med ris och päronsalladen.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, den är lite annorlunda men samtidigt så enkel och fräsch. Jag kommer absolut att göra den igen.

      Radera