onsdag 12 december 2012

Asiatisk biffsallad med mango

Det har väl knappast undgått någon att vi älskar asiatisk mat. Rätter med hetta, fräschör från ingefära och lime och gärna toppat med drivor av koriander. Om du gillar sådan mat också, är detta en rätt för dig. Mangon i nudelsalladen ger en fin sötma och kryddighet och med mediumstekt ryggbiff till, blir detta en lyxig vardagsrätt eller en riktigt bra bjudrätt. 




Asiatisk biffsallad med mango

4 portioner

3 skivor ryggbiff

Marinad:

1 röd chili
2-3 vitlöksklyftor
1 bananschalottenlök
1 stjälk citrongräs
2 msk rapsolja
2 msk fisksås
saften från 1 lime
svartpeppar

Sallad:

3/4 paket äggnudlar
1 liten klyfta vitkål
1 mogen mango
1 näve sockerärter
1 morot
5 salladslökar
1 dl jordnötter
1 dl koriander

Dressing:

1 msk soja
1 msk fisksås
saften från 1 lime
1 msk råsocker
1 röd chili
1 ca 2 cm stor bit färsk ingefära

Börja med marinaden till köttet. Finhacka chili, lök och vitlök samt skär citrongräset i 3 delar. Blanda samman alla ingredienser och lägg biffarna där i. Låt gärna marinera i rumstemperatur i en halvtimme.

Strimla vitkålen, sockerärterna, moroten och salladslökarna. Skär mangon i tärningar. Grovhacka koriander och nötter. Woka hastigt och lägg i en serveringsskål. Koka äggnudlarna.

Och så dags för dressingen. Riv ingefäran fint och finhacka chilin. Blanda samtliga ingredienser till dressingen och slå på de varma grönsakerna. Lägg ner de varma äggnudlarna och blanda om.

Tag upp ryggbiffarna och stek dem medium i het stekpanna. Skär i grova strimlor och lägg ovanpå nudelsalladen. Toppa med koriander och jordnötter. Ät omgående!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar