torsdag 3 januari 2013

Det nya goda året!

Nu är jag tillbaka efter en skön ledighet från bloggen över jul och nyår. Och nu har det nya året startat på riktigt. Vi firade av det gamla året med en lång och god middag med vännerna Fredrik och Emma. Och lilla valpen Vera som dagen till ära fick en oxköttsfylld tuggpinne. Vi andra åt pankofriterade havskräftsstjärtar med wasabikräm och mangosallad, kräftsoppa, pestobakad lammytterfilé med jordärtskocksstrudel och rödvinssås, osttallrik och chokladfondant med hallonripplad vaniljglass. Vi åt från kl 19 till 01 med pauser för tolvslaget och frekventa rastningar av den lilla hunden.
Emma introducerade ett för oss nytt inslag, att istället för nyårslöfte berätta vad man varit tacksam för under året som gott. Och jag känner att jag har så mycket att vara tacksam för. Min underbara man, min fina familj och mina fina vänner och kollegor. Min kropp som trots en vacklande hälsa under 2012 är stark nog att hålla mig uppe. Vi har fått en ny gudson, lille Andreas som ännu inte är helt överförtjust i sin gudfar, men som jag vet kommer att fastna för Wilhelm precis som hans storasyster gjort. Vi har fått en ny, lurvig familjemedlem som är som ett litet lyckopiller för de som hon träffar. Som sagt, jag har mycket att vara tacksam för. Och jag är så tacksam för er läsare som gör bloggandet meningsfullt. Utan er skulle inte lusten att blogga vara lika stor och jag hoppas att ni vill följa med även framöver.

Nu tar vi nya tag och i år ska det lagas mycket spännande mat. Jag har några punkter som jag skulle vilja bocka av under 2013. Jag ska laga mer asiatiskt, framför allt thailändskt och japanskt, men även andra asiatiska kök ska få ta över hemma hos oss. Jag har börjat redan idag med att besöka den nya asiatiska livsmedelsbutiken i Nordstan (belägen vid Life och Clas Ohlssons). Den är inte så stor men ändå med stort utbud och väldigt bra priser. Kom hem med kokosgrädde, chilisås, chilipasta med sojabönsolja, wontonplattor, sichuanpeppar, korianderfrön och galangarot och det kostade under hundralappen. I kväll ska vi äta middag på S.P.I.C.E och jag hoppas på god inspiration för till helgen börjar experimenterandet.
Jag vill också fortsätta utforska skaldjurens värld. Krabbkakor, räkceviche, moule marinière. Sen ska jag fortsätta att baka. Bagels står på schemat och jag är även lite sugen på att testa att baka knäckebröd.
Som sista punkt ska jag bli bättre på att ge vintips. Vi provar en del riktigt bra viner, många från Vinoteket (fd Marks viner) som vi har en prenumeration hos. Jag ska bara bli mer organiserad i att få provningarna på pränt.
Liksom tidigare fortsätter vi med Mystery box, vardagsmat, festmat, bakverk och allmänna funderingar kring mat. Jag hoppas att ni hänger med!

Så gott nytt år, kära vänner. För visst ska 2013 bli ett på alla sätt gott år!

Den lilla pirayan Vera som leker i snön.

I morgon bjuder vi på årets första gästinlägg där Wilhelm och Fredrik berättar om sin första Mystery boxutmaning. Missa inte det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar